Spring til indhold

Selvhjælp

Selvhjælp Svendborg tilbyder løbende oprettelse af Netværks- og selvhjælpsgrupper.

En netværks- eller selvhjælpsgruppe, er et meningsfyldt fællesskab, hvor man kan udveksle tanker og erfaringer med det i ens liv, som man har brug for at mødes med andre om. Det kan være det at være; kvinde, mand, ung, pårørende, ramt af sorg, skilsmisse, ledighed, stress osv.

Grupperne bliver til når mennesker henvender sig hos os med en ide til en gruppe, et tema eller problem man gerne vil mødes med andre og snakke om. Gruppen kan være selvkørende eller få støtte og sparring af en-to frivillige igangsætter/tovholder.

Igangsætteren/tovholderen står for de praktiske ting og kontakten i starten. Igangsætterne bliver i gruppen indtil gruppen kører selv eller efter aftale.

Grupperne mødes i Frivillighuset, Kvægtorvet, Frederiksgade 8, 5700 Svendborg hver eller hver anden uge i en aftalt periode. Det er et gratis, der er ingen registrering og vi har tavshedspligt.

Vil du være frivillig inden for Netværk og selvhjælpsgrupper?

Vil du gerne gøre en forskel for andre mennesker, er opgaven som frivillig tovholder eller igangsætter i en netværks- eller selvhjælpsgruppe måske noget for dig.

Det er ikke nødvendigt, at du har en specifik faglig baggrund, men vi ligger vægt på, at du har en god forståelse for mennesker samt er rummelig og kender dine egne grænser.

Som frivillig er man ikke behandler, men et menneske som i kraft af personlige egenskaber, vil bidrage til at opbygge et meningsfuldt fællesskab for andre.

Ligeledes er det vigtigt, at du er villig til at have et tæt samarbejde med Selvhjælpens medarbejdere, og vil følge de frivilligmøder og supervision vi tilbyder.

Der indhentes en børneattest, såfremt du som frivillig har kontakt med børn og unge.

Har du lyst til at høre mere om det at være tovholder for en gruppe, kontakt Anja Headicar på 4240 5295
mandag-torsdag kl. 10-14, eller send en mail på anja@fcss.dk

HVAD ER...

Netværksgrupper

Netværksgrupperne er for alle, der ønsker at møde ligesindede i forhold til en fælles interesse eller udfordring i livet.

I en netværksgruppe kan omdrejningspunktet være forskellige aktiviteter, såsom litteratur, gruppe for transkønnede, venindegruppe, netværksgruppe mod stress, mandegruppe, aktiv som førtidspensionist eller ledig m.v.

En gruppe består typisk af 3 til 8 personer og sammensættes efter tema og alder. I begyndelsen kan der desuden deltage 1 eller 2 frivillige, der er med til at udforme de praktiske rammer, indtil gruppen er selvkørende.

Selvhjælpsgrupper

Selvhjælpsgrupperne er for alle, der har ressourcer til at klare egne problemer, hvis de får den rette støtte og opbakning.

Man kan henvende sig med stort set alle temaer, der trænger sig på og som hæmmer én i hverdagen. Det kan handle om tab og sorg, at være pårørende til alvorligt syg eller andet, som vi mennesker kommer ud for. I en gruppe deler deltagerne erfaringer, støtter og hjælper hinanden og finder nye ressourcer.

En gruppe består typisk af 3 til 8 personer og sammensættes efter tema og alder. Vi har grupper for unge og voksne. I begyndelsen deltager desuden 1 eller 2 frivillige med engagement inden for området, indtil gruppen er selvkørende.

Tilbuddene kan ikke erstatte et professionel terapiforløb.

Selvhjælp Svendborg

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere