
GLÆD JER.
Fra 1. maj går vi i luften med projektet,
VI BYGGER BRO
Det henvender sig til alle, der mangler et fællesskab, hvor det kan være svært at komme igang.
Frivilligcentrets korps af frivillige fællesskabsguider vil tilbyde hjælp til at finde det rette meningsfulde fællesskab for dig.
Hvad hjælper en fællesskabsguide med?
Du mødes med en frivillig fællesskabsguide og sammen finder I frem til det fællesskab, som du ønsker at blive en del af. Hvis du ønsker det, kan fællesskabsguiden følge dig til aktiviteten de første par gange.
Tag det første skridt – sammen bygger vi bro til fællesskaber!
Ønsker du en frivillig fællesskabsguide?
Ønsker du en fællesskabsguide, eller er du bare nysgerrig på at høre mere om tilbuddet, så ring eller skriv en sms til projektkoordinator, Niffe Ilazi på tlf: 9360 7608 eller send en mail til niffe@fcss.dk
Er du fagperson?
Vi søger frivillig
Flere skal med i fællesskabet og vi søger derfor frivillige til at skabe brobygning til fællesskaber.
Vi søger en bred gruppe fællesskabsguider på tværs af alder, køn, beskæftigelse m.m. Det vigtigste er, at du har lyst til at gøre en forskel for andre mennesker og at du er god til at lytte, forstå og tale med mennesker.
Vil du være med på holdet som frivillig fællesskabsguide? Kontakt Niffe Ilazi på niffe@fcss.dk eller 9360 7608.
Om projektet Vi Bygger Bro
Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg har fået en toårig projektstøtte til projekt Vi Bygger Bro
Projektperiode: 1. maj 2025 – 30 april 2027
Projektets hovedformål er at afprøve og videreudvikle Socialstyrelsens brobygningsmodel og inddrage eller tilpasse elementer fra social prescribing, så flere fra målgruppen deltager i aktiviteter og fællesskaber for at mindske deres ensomhed, øge deres trivsel og mentale sundhed. Målet er at ende med envelafprøvet og veldokumenteret brobygningsmodel, der kan udbredes til landets frivilligcentre.
Projektets digitale fundament – Socialkompas
Socialkompas er en digital portal i rivende udvikling, som samler lokale aktiviteter og tilbud i civilsamfundet og ikke visiterede offentlige tilbud på en hjemmeside. Hjemmeside skaber således overblik og indblik for alle dem, som benytter den. Socialkompas kan imidlertid ikke altid stå alene, da mange med komplekse problemstillinger har brug for en mere håndholdt og personlig støtte. Se mere HER
Projektets hjerte. Samtale og følgeskab
Gennem samtale og følgeskab ønsker vi at understøtte vejen til fællesskabet. I samtalen bliver den frivillige klogere på deltagerens ønsker og behov. Den frivillige hjælper med, at undersøge hvordan de kommer derhen, hvor de skal møde, hvad de eventuelt skal have med, og hvem de skal henvende sig til. Det kan også handle om at afhjælpe økonomiske barrierer, eks. i forhold til deltagerbetaling eller transport. Personlig følgeskab er en person, der henter og følger borgeren hen til fællesskabet og eventuelt bliver der sammen med borgeren første gang. Deltageren kan på den måde få den nødvendige fysiske og mentale støtte til at flytte sig fra hjem til fællesskab.
Den gode modtagelse
Når den enkelte ankommer til fællesskabet er velkomsten helt essentielt – risikoen er ellers, at borgeren får endnu en dårlig oplevelse med i bagagen og ikke kommer igen. Det handler derfor om at skabe en tryg velkomst, så de nemmere kan indgå og se sig selv i fællesskabet. Det kan gøres af en ”velkomstperson”, som tager ansvar for at opbygge en tillidsfuld relation og giver en grundig introduktion til formål, aktiviteter, de andre deltagere samt laver en tydelig forventningsafstemning i forhold til gensidige forventninger.
Mere info om projektet finder I HER
Kontaktoplysninger: Niffe Ilazi, niffe@fcss.dk eller telefon: 93607608
Projektet er finansieret med støtte fra Velusfonden og Svendborg Kommune

