Foreningsøkonomi
Nedenfor vi tilbyder en række værktøjer, artikler og nyttige links, der kan hjælpe dig med at styrke din forenings økonomi og opnå en bæredygtig fremtid. Vi ved, hvor udfordrende det kan være at navigere i foreningsøkonomi, materialet nedenfor er skræddersyet til at hjælpe jer med at overvinde denne udfordring.
Læs f.eks. mere om kassererens rolle, regnskab og budgetter og få gode råd til foreningsøkonomi.
Artikler:
Økonomi – Moms, skat, årsregnskab, godtgørelser, kontingent, afgifter til musik og TV – har I styr på reglerne? Ellers hjælper vi jer på vej.
100% gratis app og foreningssystem til dig og din forening
MinForening gratis app og foreningssystem gør det nemt at være leder, kasserer, træner, instruktør, koordinator, medlem, forælder og frivillig i en forening.
Bruges af alle typer fællesskaber.
100% gratis og uden gebyrer :
Aktiviteter – Opgaver – Kommunikation – Medlemmer – Medlemsopkrævning – Ekstern Medlemsbetaling – Booking (på vej) – Regnskabsintegration – 5 GB fildeling – Office Online – Bæredygtig server – Digital tryghed
Gebyrer til eksterne partnere :
MobilePay Medlemsbetaling & Abonnement – Regnskab – Regnskabsservice
Se Ældre Sagens video om rollen som frivillige kasserere:
Hent Ældre Sagens Kasserer håndbog:
Vejledningen tager hensyn til de mange forskelligartede lokalforhold, der er landet over, ligesom der naturligvis er taget hensyn til, at regnskabsmaterialet skal overholde myndighedernes krav. Ligeledes er der taget hensyn til, at vejledningen skal være så enkel som mulig, men alligevel så uddybende, at en ikke særlig erfaren kasserer kan udarbejde et godt regnskabsmateriale.
Det er en forenings aktiviteter, der afgør, om foreningen skal registreres hos Erhvervsstyrelsen og have et cvr-nummer.
En forening skal for eksempel lade sig registrere, når:
- foreningen er skattepligtig.
- der skal afregnes A-skat, moms eller lønsumsafgift-
- der er oplysningspligt i forhold til Skattestyrelsen, fx løn og honorarer.